Veggedyrhunder

Veggedyr

Veggedyr er et blodsugende natt aktivt dyr lever ved å suge blod fra mennesker.

Reisevirksomhet til utlandet har bidratt til økningen av veggedyr. Veggedyr kan gjemmer seg i senger, rundt, lister, varmekilder, skap, bilder osv om dagen. Veggedyret er ovalt og flate (når de ikke har spist). Et voksent veggedyr er 4-5 mm langt og 3 mm bredt, nymfene er mindre, mens eggene er neste gjennomsiktig. De kan være umulige å få øye på. Gjennom årene har veggedyr blitt immun mot insektmiddel, hvor skadedyrfirma ønsker punkt markering for å kunne behandle gjemmestedet til veggedyrene.

Trent opp til å finne 1-2 enkle veggedyr

Hundene våre er trent opp til å finne 1-2 enkle veggedyr. De søker gjennom bagasje, hus, leiligheter, hoteller, camping områder, cruise ship osv. Hundene våre markerer nøyaktig på området veggedyrene befinner seg. Hunden er svært effektiv med avsøking av rom/bygg/bagasje. Hundene våre bruker i gjennomsnitt 1 min per. hotellrom. Hunden har mulighet til å lokalisere veggedyrene på et langt tidligere tidspunkt enn det andre kan gjøre.

Hundene våre er og opptrent til å skille ut levende veggedyr fra døde, hudskifte, egg og avføring. Dvs at dersom et rom tidligere er behandlet for veggedyr og det er rester igjen av lukt som avføring/skall osv skal hundene ikke markere på dette.

Vi har flere landsdekkende avtaler med hoteller, studentboliger, motell, campingplasser osv. men jobber også for privat personer med enkelt søk.

Med storkundeavtale kommer AWD Tjenestehund AS på to eller flere årlige kontroller av deres rom/hytter og lignende, for å utføre utvidet kontroll etter veggedyr. Dette er i tråd med folkehelseinstituttets anbefalinger og gir deres kunder en ekstra trygghet mot veggedyr. Alle med storkundeavtale får et eksklusivt innrammet sertifikat som kan henges i resepsjonen for dokumentasjon.

Vi har en nese for alle jobber!

Har du en vond lukt i huset? Veggedyr bitt på kroppen? Eller kanskje du ønsker å delta på kurs for operativ godkjenning?